BDP Account BDP ACCOUNT

Wist u dat?

Wist u dat? 

Wist u dat... De kosten in de aanloopfase van een onderneming kunt u tot maximaal vijf jaar terug aftrekken in het eerste jaar dat er sprake is van een bron van inkomen. Bewaar dus altijd alle bonnen en facturen van de laatste vijf jaar (scan of fotografeer ze, zodat ze goed leesbaar blijven!).
 
Wist u dat... In 2020 de IB-tarieven zeer overzichtelijk zijn geworden. We hebben nog maar twee schijven: tot € 68.507 is het inkomstenbelastingtarief 37,35% daarboven is het 49,5%. Vanwege de inkomensafhankelijke heffingskortingen wijkt het werkelijke marginale tarief nogal af van de hiervoor vermelde tarieven. Dit werkelijke marginale tarief is onder meer van belang voor de vraag of het voor een dga voordelig is (extra) salaris te nemen of zichzelf (extra) dividend uit te keren. De belastingdruk op dividend bedraagt in 2020 38,42%. Dit is op basis van het lage Vpb-tarief in 2020 (16,5%) en box 2-tarief (26,25%). Het zal dit jaar waarschijnlijk niet voor iedere dga zijn weggelegd, maar voor de dga weten we wat we fiscaal moeten adviseren. Dividend is in alle gevallen fiscaal voordelig dan loon. Dit betekent dat binnen de beperkingen van de omvang van het gebruikelijke loon maximaal moet worden gekozen voor dividend. 
 
Wist u dat... De subsidie voor elektrische auto's per 1 juli - € 2.000 voor een gebruikte auto en € 4.000 voor ee nieuwe auto - is bedoeld voor particulieren. Toch kunt u als ondernemer wel van de subsidie profiteren door de auto privé aan te schaffen. Als u vanaf 1 juli privé een elektrische auto koopt en deze niet de zaak zet (de elektrische auto mag dus niet tot het ondernemingsvermogen worden gerekend) krijgt u van de overheid een financieel duwtje in de rug. U kunt de auto zakelijk gebruiken en uzelf gewoon € 0,19 per zakelijk gereden kilometer (ook voor woon-werkverkeer) uitkeren. Door de lage bijtelling en de hoge afschrijving van elektrische auto's is de keuze voor een auto van de zaak vaak voordeliger. Reken daarom van tevoren goed door wat voor u het voordeligst is: elektrische auto op de zaak of privé.
 
Wist u dat... Voor ondernemers de aankoop van de zogenaamde 'speed pedelec' fiscaal voordelig is als dit vervoermiddel (deels) zakelijk wordt gebruikt. Er geldt een - relatief - bescheiden bijtelling van 7% over de adviesprijs. Omdat ze expliciet in de Milieulijst worden aangemerkt als eletrische bromfiets, komt de hleft van het investeringsbedrag voor speed pedelecs ook nog in aanmerking voor de 'milieu-investeringsaftrek' (MIA) en de 'willekeurige afschrijving milieu-investeringen'(VAMIL).
 
Wist u dat... IB-ondernemers, rechtspersonen zoals BV's en zzpérs die als gevolg van de coronacrisis te kampen hebben met betalingsproblemen, kunnen online bijzonder uitstel van betaling van belasting aanvragen voor een periode van 3 maanden,. De aanvraag kan voor meerdere soorten belasting tegelijk gedaan worden (inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffingen, kansspelbelasting, accijns, de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken, assurantiebelasting, verhuurdersheffing, energiebelating en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland). De voorwaarden voor langer uitstel worden bovendien versoepeld. Het speciale formulier - 'Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden'- vindt u op www.belastingdienst.nl.
 
Wist u dat... Ondernemers met een auto en/of telefoon van de zaak in het laatste kwartaal van het kalenderjaar altijd een BTW-correctie voor het privégebruik van auto en/of telefoon moeten toepassen? Wat lang niet iedereen weet is dat deze extra af te dragen BTW voor de inkomstenbelasting mag worden opgevoerd als aftrekbare kosten voor de onderneming, dus dat is weer mooi meegenomen!

 

Onze diensten

Fiscaal advies

Wij zorgen ervoor dat u niet langer meer wakker hoeft te liggen van die blauwe enveloppe. Uw Inkomstenbelasting aangifte wordt bij ons vakkundig verzorgd.

Meer informatie

Bedrijfsadministratie

Voor al het cijferwerk rond uw jaarrekening, administratieve automatiseringsvraagstukken en organisatie kunt u bij BDP Account terecht.

Meer informatie

Salaris administratie

Salarisadministratie is precisiewerk. BDP Account neemt u alle zorgen uit handen. Wij zorgen ervoor dat het met uw loonadministratie wel goed zit! 

Meer informatie

Grensarbeid

BDP Account ligt als administratie- en belastingadvieskantoor dicht bij de Nederlands-Belgische grens. Hierdoor hebben wij automatisch veel ervaring met grensarbeid.  

Meer informatie

MENU