BDP Account BDP ACCOUNT

Nieuwsberichten BDP Account

Nieuwsberichten

Bron: SRA /  26 juni 2020
Fiscale coronamaatregel grensarbeiders verlengd
De fiscale behandeling van grensarbeiders die als gevolg van het coronavirus momenteel thuis werken, is verlengd tot en met 31 augustus 2020. Dit betekent dat de corona-thuiswerkdagen mogen worden gezien als arbeid in het land waar de grensarbeider normaal gesproken zou werken.

Thuiswerkers
Werknemers werken vanwege het coronavirus waar mogelijk vanuit huis. Dit geldt ook voor de meeste grensarbeiders.

Thuis werken niet anders belasten
Nederland en België hebben voor grensarbeiders in loondienst afgesproken dat de dagen waarop thuis wordt gewerkt, mogen worden behandeld alsof er is gewerkt in het land waar de werknemer onder normale omstandigheden zou hebben gewerkt. Deze thuisgewerkte (corona)dagen moeten daar dan wel worden belast. Op die manier verandert er niets in de belastingheffing over deze inkomsten en heeft ook geen gevolgen voor de sociale zekerheid

Fiscale gevolgen
Dus de inhoudingen op het salaris, veranderen niet als gevolg van de “thuis werk corona-dagen”. Woont een werknemer in België en werkt hij normaal gezien in Nederland, dan blijft de Nederlandse werkgever Nederlandse loonheffingen inhouden op het salaris. Iemand die in Nederland woont en in België werkt zal op zijn loonstrook nog steeds de inhoudingen bedrijfsvoorheffing zien.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Onze diensten

Fiscaal advies

Wij zorgen ervoor dat u niet langer meer wakker hoeft te liggen van die blauwe enveloppe. Uw Inkomstenbelasting aangifte wordt bij ons vakkundig verzorgd.

Meer informatie

Bedrijfsadministratie

Voor al het cijferwerk rond uw jaarrekening, administratieve automatiseringsvraagstukken en organisatie kunt u bij BDP Account terecht.

Meer informatie

Salaris administratie

Salarisadministratie is precisiewerk. BDP Account neemt u alle zorgen uit handen. Wij zorgen ervoor dat het met uw loonadministratie wel goed zit! 

Meer informatie

Grensarbeid

BDP Account ligt als administratie- en belastingadvieskantoor dicht bij de Nederlands-Belgische grens. Hierdoor hebben wij automatisch veel ervaring met grensarbeid.  

Meer informatie

MENU