BDP Account BDP ACCOUNT

Geboorteverlof

Geboorteverlof in 2020!
Vanaf 1 juli 2020 hebben werknemers recht op meer geboorteverlof. Wat zijn de nieuwe regels? Wij geven uitleg voor werkgevers.


Partners hebben vanaf 1 juli 2020 bij de geboorte van een kind recht op vijf weken extra verlof. Dit verlof komt bovenop het betaalde verlof dat sinds 2019 van twee dagen naar een week is verlengd. Werknemers krijgen daarbij 70% van hun loon uitbetaald via het UWV.

Wat betaalt de werkgever voor geboorteverlof?
In de eerste verlofweek moet u als werkgever het loon gewoon doorbetalen. De kosten voor het extra geboorteverlof van vijf weken betaalt het UWV rechtstreeks aan de werknemer of via u als werkgever. Betaalt u de UWV-uitkering zonder aanvulling door aan uw werknemer, dan is er sprake van gedeeltelijk betaald verlof. Dit moet in de aangifte loonheffingen worden vermeld.

Let op! Als een werknemer het extra geboorteverlof wil benutten, moet u dit voor hem of haar aanvragen bij het UWV.

Wanneer kan een werknemer verlof opnemen?
De week geboorteverlof kan in de eerste vier weken na de bevalling worden opgenomen. De extra vijf weken verlof kunnen tot een half jaar na de bevalling worden opgenomen. De periode van opname is verder vrij, maar kan vanwege gewichtige bedrijfsbelangen in overleg gewijzigd worden.

Let op! Het aanvullend geboorteverlof is ook mogelijk als het kind na de bevalling wordt opgenomen in het ziekenhuis of komt te overlijden.

 

Onze diensten

Fiscaal advies

Wij zorgen ervoor dat u niet langer meer wakker hoeft te liggen van die blauwe enveloppe. Uw Inkomstenbelasting aangifte wordt bij ons vakkundig verzorgd.

Meer informatie

Bedrijfsadministratie

Voor al het cijferwerk rond uw jaarrekening, administratieve automatiseringsvraagstukken en organisatie kunt u bij BDP Account terecht.

Meer informatie

Salaris administratie

Salarisadministratie is precisiewerk. BDP Account neemt u alle zorgen uit handen. Wij zorgen ervoor dat het met uw loonadministratie wel goed zit! 

Meer informatie

Grensarbeid

BDP Account ligt als administratie- en belastingadvieskantoor dicht bij de Nederlands-Belgische grens. Hierdoor hebben wij automatisch veel ervaring met grensarbeid.  

Meer informatie

MENU